Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Drožďová pomazánka
Autor: Snow.angell@
Datum přidání 30.03.2015
Druh receptu Svačina
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 15 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 6 balíčků droždí
  • 4 PL slunečnicového oleje
  • 2 PL plnotučné hořčice
  • 2 špetky soli
  • 2 vejce
  • 2 cibule

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 9,04 g 8,35 g 10,42 g 687,67 kJ (164 kcal)
celkově 54,21 g 50,07 g 62,51 g 4 126,04 kJ (985 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Na pánvi na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kvasnice (nejlépe vážené, jinak prodávané jako kostka, ne sušené) a mícháme, dokud se nerozpustí. Pak rozklepneme do směsi obě vejce. Až směs zhoustne, přidáme ještě hořčici a dochutíme dle potřeby solí a pepřem.

Tipy na vylepšení

Podáváme namazané na čerstvý chléb s kyselou okurkou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

alena.prchlikova@ | 16.05.2016 - 15:51
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Dělám podobně, jen hořčici mažu přímo na pečivo. Počítám na osobu jednu kostku kvasnic a jedno vajíčko. Většinou si ji dělám pouze pro sebe, manželovi droždí smrdí, mně naopak voní...

sharunka03 | 16.05.2016 - 14:53

Je to teda nezvyklá chuť, zase něco jiného, ale je aspoň zdravé :-D Nebylo to nejhorší, jen, že jsme dva a je toho teď hodně té pomazánky,tak příště, jestli ještě někdy toto připravím,tak poloviční dávku udělám.

Pavlouš | 30.03.2015 - 19:40
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Vynikající!

Nejnovější články

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

Proteinový prášek je dobrý pomocník, ale nenahradí pestrou stravu

Proteinový prášek - nezbytnost ve sportovní výživě, hit v redukčních…

Test arašídových pomazánek 2024

To, že arašídy nejsou ořechy, ale luštěnina, je známá věc. Ovšem překvapilo nás…

Další zajímavé recepty