Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pohankové rizoto s krůtím masem, mrkví a parmezánem
Autor: neznámý
Datum přidání 31.03.2021
Druh receptu Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

250g krůtích prsou 200g pohanky 200g mrkve 1 celá šalotka 2 lžíce olivového oleje Sýr parmezán (Parmigiano-Reggiano) - 30g

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Příprava pohanky : 1. Pohanku před vařením důkladně propláchneme studenou vodou. 2. V hrnci přivedeme dostatečné množství vody k varu (poměr vody a pohanky je vždy uveden na obalu daného výrobku). 3. Pohanku vaříme po podkličkou na mírném ohni zhruba 15 minut. 4. Po uvaření slijeme přebytečnou vodu. Příprava krůtího masa a zeleniny : 1. Krůtí prsa si nakrájíme na nudličky. 2. Červenou cibuli a mrkev nakrájíme na proužky. 3. Krůtí prsa a nakrájenou zeleninu restujeme v hlubší pánvi po dobu několika minut a po té necháme dusit pod pokličkou (je možné přilít trošku vody) dokud není maso zcela hotové. 4. Koření používáme dle libosti (sušené bylinky, sůl, pepř) 5. Po tom, co je směs masa a zeleniny hotová, tak k ní přídáme i uvařenou pohanku a vše smícháme dohromady. 6. Při podávání ozdobíme čerstvě nasekanými bylinkami, zakápneme olivovým olejem a posypeme nastrouhaným parmezánem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty