Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Závin po italsku
Autor: neznámý
Datum přidání 02.09.2010
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 120 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: 80 Kč
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

TĚSTO: 

  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 2 lžíce oleje
  • 2 - 4 lžíce vody
  • 1 lžička octa
  • 1 lžička soli
  • nasekaná bazalka

NÁPLŇ: 

  • 500 g rajčat
  • 1/2 menší cukety
  • 2 barevné papriky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olivy
  • 200 g tvrdého sýra
  • (150 g šunky)
  • sůl, pepř, oregano, bazalka

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 24,34 g 54,81 g 21,41 g 1 913,17 kJ (457 kcal)
celkově 121,70 g 274,03 g 107,05 g 9 565,86 kJ (2285 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Z mouky, vejce, oleje, vody, octa, soli a nasekané bazalky připravímě těsto (o něco měkčí než na nudle). Zabalíme ho do fólie a necháme 30 min. odpočinout.Rajčata nařízneme, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostky. Na oleji orestujeme nasekanou cibulku, česnek na plátky a přidáme rajčata. Směs dusíme do zhoustnutí. Sejeme z ohně a vmícháe sušené oregano a čerstvou bazalku, osolíme, opepříme.Z těsta vyválíme tenkou placku a pomocí válečku přeneseme na pečicí papír. Těsto poklademe šunkou (lze vynechat), cuketami a paprikami pokrájenými na plátky, potřeme rajčatovou směsí, posypeme olivami, strouhaným sýrem, osolíme, opepříme, dochutíme bylinkami a pomocí pečicího papíru srolujeme do závinu.Povrch lehce potřeme olivovým olejem, posypeme zbylým sýrem, vložíme do předehřáté trouby a upečeme dozlatova.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Pavlouš | 2.09.2010 - 20:28
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Zatím jsem vždy dělala slaný závin jen z listového těsta, šunka, sýr, olivy, kečup, ze zeleniny maximálně cibule. Tato varianta je mnohem pracnější, ale chutná. Těsto je dobré a nelepivé při přípravě, z náplně chválím nápad s cuketou, je v tom báječná. Papriky jsem se bála, že bude moc, ale nakonec jí bylo akorát. Závin je štavnatý a pěkně špatně se krájí :) A díky za tip s rolováním pomocí papíru, to mě nikdy nenapadlo a je to fajn! :) Pekla jsem 50 minut horkým vzduchem na 180.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty