Publikováno: 03.07.2016 Autor: ZdraváPotravina.cz
Šikovná pomůcka pro lepší orientaci v potravinářských termínech
Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) vytvořil pro běžné spotřebitele slovník odborných termínů používaných v tiskových zprávách a doporučeních EFSA. Slovník obsahuje jednoduché definice více než 250 vědeckých termínů a pomáhá tak zejména laické veřejnosti lépe pochopit složitější vědecké pojmy a závěry. Slovník, bohužel, není v češtině. Je dostupný pouze v angličtině, francouzštině, němčině a italštině. Výrazy ze slovníku budou také postupně vyznačeny ve zprávách a tématech EFSA a budou v interaktivní formě – otevře se nové okno, kde bude možné si přečíst o konkrétním pojmu více. Vlastní slovník je pak řazen podle abecedního pořadí. Slovník EFSA je „živým“ dokumentem, který bude pravidelně aktualizován a doplňován.
Přístup do něj je možný zde: http://www.efsa.europa.eu/en/glossary-taxonomy-terms