Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Krůtí řízečky v parmazánovém těstíčku
Autor: neznámý
Datum přidání 26.06.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
25 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: 200 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Řízečky

  • 2 krůtí prsní řízky – rozčtvrcené
  • 3 lžíce kokosové mouky
  • 1/3 hrnku strouhaného parmazánu
  • 2 vejce
  • sůl, pepř
  • olej na smažení

Příloha: zelené fazolky s mandlemi

  • zelené fazolky (2 hrsti na jednu porci)
  • 1 lžíce mandlových lupínků na porci
  • ½ lžíce másla
  • špetka soli, pepře
Rajčatový dip
  • 1 velké rajče
  • hrstka lístků čerstvé bazalky
  • špetka soli
  • špetka mletého chilli
  • mletý pepř dle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Rajčatový dip připravíme jednoduše. Nakrájené rajče a zbylé přísady dáme do mixéru a rozmixujeme. Dip je jednoduchý, rychlý a svěží. Stejně tak příprava přílohy není nijak náročná. Na másle podusíme zelené fazolky. Pokud máme fazolky čerstvé a ne mražené, tak je asi 20 minut povaříme, pak je postup stejný. K fazolkám přidáme mandlové lupínky, sůl, pepř a na pár minut lehce osmahneme. Potom spojíme rozšlehaná vejce a strouhaný parmazán a připravíme si tak těstíčko na obalování řízků. Řízečky omyjeme, lehce osolíme a opepříme. Parmazán je v těstíčku dost výrazný, solíme raději málo. Mezitím si na pánvi rozpálíme olej. Maso obalíme v kokosové mouce, nakonec v připraveném těstíčku, kterým nešetříme, a rovnou pokládáme na pánev a opékáme z obou stran dozlatova. Po osmažení vysajeme přebytečný tuk ubrouskem a podáváme s rajčatovým dipem a zelenými fazolkami s mandlovými lupínky.

Příběh receptu

Jsem zastáncem jídel, ve kterých není zapotřebí pšeničná mouka, proto doma připravuji řízky jinak než v klasickém trojobalu. Parmazánové těstíčko dodá masu šmrnc. V kombinaci se zeleninovou přílohou a dipem máme syté jídlo, po kterém vám nebude těžko.

Tipy na vylepšení

Dip: dobrá je i varianta se lžící zakysané smetany.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty