Publikováno: 04.09.2019 Autor: FÉR potravina
Stejně jako loni jsme měli možnost zasednout v komisi, která vybírala Českou BIO potravinu roku.
Cílem soutěže Česká biopotravina je ocenit a podpořit české zemědělce a producenty biopotravin v jejich snažení a představit zákazníkům ty nejlepší produkty ekologického zemědělství za daný rok. Kdo všechno se může přihlásit a jaké jsou pravidla soutěže jsme již psali.
A jak to tedy nakonec letos bylo? Přihlášeno bylo 78 produktů, v historii soutěže zatím nejvíce. Celý den komise hodnotila nejen chuť, ale třeba i obal nebo podíl vlastní invence nebo ryze českých surovin použitých na výrobu. Rozhodně to nebylo snadné rozhodování.
A jak to dopadlo?
Celkový vítěz a zároveň vítěz kategorie Biopotraviny živočišného původu – masné výrobky
KAŠTÁNKOVO SUŠENÉ MASO VEPŘOVÉ S TYMIÁNEM A ZÁZVOREM BIO
Ing. Barbora Filípek Spitzová Želešice
Vítěz kategorie Biopotraviny živočišného původu – mléčné výrobky
BUVOLÍ LABNEH BIO
Ing. Anna Page Ohař
Vítěz kategorie Steaková masa
HOVĚZÍ RIB EYE STEAK STAŘENÝ BIO
Mitrovský dvůr, a.s. Mitrov
Vítěz kategorie Biopotraviny rostlinného původu
BIO BOHEMIA OLEJ MAKOVÝ NEFILTROVANÝ
Bohemia Olej s.r.o. Praha
Vítěz kategorie Biopotraviny pro gastronomii, pochutiny a ostatní
BIO ŠVESTKOVÁ POVIDLA
David Ryšavý Komňa
Vítěz kategorie Biovíno
RYZLINK RÝNSKÝ, slámové víno 2015
Víno Marcinčák
jak vítězové vypadají a jejich podrobnější popis najdete zde.