Publikováno: 28.08.2020 Autor: FÉR potravina
Jsou lepší velká salátová rajčata, nebo malé cherry varianty? K čemu se hodí rajčata na větvičce? Která obsahují víc šťávy a která mají výraznější chuť? A proč jíst syrová rajčata s trochou tuku?
Jsou lepší velká salátová rajčata, nebo malé cherry varianty? K čemu se hodí rajčata na větvičce? Která obsahují víc šťávy a která mají výraznější chuť? A proč jíst syrová rajčata s trochou tuku?
Na to se nejen nás, ale i vedení Čerstvě utrženo ptala redaktorka Tereza Víchová.
V „rajčatové“ nabídce supermarketů se zákazník občas hůř orientuje. Pokud nemá být jediným vodítkem cena, často je volba nejoblíbenější zeleniny těžká.
Jednoduše se dají rajčata rozdělit na „velká“ – tedy salátová – a cherry varianty, kterých je nespočet. Podle sales manažera Čerstvě utrženo Luďka Dvořáka je jak ze strany zákazníků, tak ale i velkých řetězců o ta česká. Ty totiž nemusí putovat napříč světem a jsou plně dozrálá a tedy planá zdraví prospěšných látek.
Někdo řeší slevu, jiný k rajčatům přivoní, další má raději nejtmavší červený odstín. Obvykle nám při výběru nezbývá, než využít „dojmu“ a smyslů. Existuje nejlepší rajče? To se říct nedá. Každé má něco do sebe a každé se hodí trochu na něco jiného. Obecně se ale dá říct, že menší cherry lidé upřednostňují za syrova. Ale to rozhodně neznamená, že se z nich nedá vařit.“
Ať tak či tak hlavně se držte hesla:
Velká i malá, hlavně zralá – to je hlavní heslo pro výběr jakýchkoliv rajčat.
Rajčata a naše zdraví
Pokud chcete vědět více, přečtěte si plný článek na Vitalia.cz.