Publikováno: 28.10.2017 Autor: FÉR potravina
Česká státní potravinářská inspekce (SZPI) zakázala Lunch Meat s chybějícím podílem masa 40 %.
Příslušný právní předpis jasně uvádí, že konzerva typu tzv. luncheon meat musí obsahovat minimálně 70 % masa.
Bohužel SZPI při kontrole a následných testech zjistila závažné falšování. Výrobek CANNED PORK LUNCHEON MEAT, LUNCH MEAT Ma Ling, Vepřový lunch, Hmotnost: 340 g, hotové jídlo – vhodné pro přímou spotřebu, minimální trvanlivost: 29.10.2017, šarže: LP-5 EJ29-1, výrobce: Shanghai Maling (czech) a.s., 417 57 Hrobčice 93, Česká republika podle labolatorních testů obsahoval masa pouze 42,6 %.
Zdroj SZPI
Podívejte se jak vypadají Lunch Meaty u nás v databázi - nejen co do složení masa.