Publikováno: 04.10.2019 Autor: FÉR potravina
Záznam z povídání o "náhražkách" masa v Českém rozhlase Hradec Králové.
Fenoménem letošního roku jsou hamburgery. Radost z grilování a dobrého jídla si však můžete užít i bez masa. Klasické maso je skvělým zdrojem plnohodnotných bílkovin a také železa, většině z nás chutná a jsme na něj zvyklí.
Zároveň je jeho nadměrná konzumace spojována s vyšším rizikem vzniku civilizačních chorob, a to především pokud nadměrně konzumujeme tučné maso a masné výrobky jako jsou uzeniny.
Zkusme se tedy alespoň zamyslet nad tím, že občas by bylo skvělé místo masa zvolit rostlinnou alternativu, která může být stejně chutná a také výživná, dokonce i zdravá a pro naše tělo prospěšnější.
Více v článku.
Bohužel v době těsně před zahájením rozhovoru přišla smutná zpráva o úmrtí Karla Gotta a Radioporadna byla zkrácena ve prospěch vzpomínky a uctění památky toto pro Čechy velmi významného PANA zpěváka.