Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Co vaříte na víkend?

Publikováno: 21.08.2020     Autor: FÉR potravina

Už víte co budete vařit na víkend? Zkuste recept od našich podporovatelů. A co že by to mělo být? Mrkvová omáčka s rozpekem.


Omáčka z mrkve? O takové pochoutce s rozpekem se vám bude zdát ještě několik dalších dnů. Potřebovat na ni budete vepřovou plec, mrkev a zakysanou smetanu.

4 PORCE | PŘÍPRAVA: 20 MINUT + KYNUTÍ | VAŘENÍ A PEČENÍ: 30 MINUT

NA OMÁČKU:

1 lžíce sádla nebo oleje

1 cibule, nakrájená nadrobno

1 kg mrkve, oloupané a nakrájené na kolečka

¼ litru hovězího vývaru

1 zakysaná smetana

2 lžíce hladké mouky na kvásek

300 g vařeného nebo dušeného vepřového masa

NA ROZPEKY:

500 g hladké mouky

1 lžička soli

50 g droždí

1 lžička krupicového cukru

250 ml vlažného mléka

1 vejce

3 lžíce oleje

tuk na potření plechu


Usmažte na tuku cibuli dorůžova, přidejte mrkev a duste ve vlastní šťávě, pak přilijte vývar. Až mrkev změkne, zalijte ji kváskem umíchaným ze smetany a mouky. Můžete přidat natrhané vařené vepřové maso. Na rozpeky prosejte do mísy mouku, osolte a ve směsi udělejte důlek. Do něho rozdrobte droždí, přidejte cukr a zalijte mlékem. Nechte vzejít kvásek a přidejte vejce a olej. Vypracujte řidší těsto a nechte vykynout. Pak z těsta tvarujte kulaté kousky, které navrchu zploštěte, pokládejte je na pomaštěný plech a nechte znovu kynout. Předehřejte troubu na 200 °C a rozpeky pečte, až zezlátnou. Podávejte k mrkvi.

Pokud vás tento recept od Penny úplně nezaujal, tak se podívejte, jaké další nabízí...určitě si nějaký vyberete. Některé opravdu stojí za vyzkoušení a hlavně jsou ze surovin, které zcela běžně zakoupípe v obchodu.

Nejnovější články

Vánočky s dTestem

Vánočky určitě patří na vánoční stůl. Ne každý ji umí nebo má čas si ji upéct.…

Šťastné a veselé VÁNOCE!

Vám všem, kteří nás podporujete používáním aplikace FÉR potravina, přispíváte…

Jak si vybrat rybu

Pořád u vás ještě vítězí ryba, bramborový salát a rybí polévka? Poradíme jak…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?