Publikováno: 22.03.2020 Autor: FÉR potravina
Co bychom měli znát dříve než začneme dezinfikovat?
krajská hygienická stanice Zlínského kraje. už v loňském roce připravil manuál (tehdy rozhodně ne kvůli současné epodemii Covid-19) pro potravinářské podniky a stravovací služby. manuál je velmi přehledný, dobře vysvětlující a hlavně v současné době jistě záhodný k použití i v běžných domácnostech.
A Co v manuálu najdete?
Spektrum účinnosti dezinfekce - co znamenají popisky na výrobcích a proti čemu pak vlastně (ne)působí.
Dezinfekční prostředek vhodný k dezinfekci - ne na všechny povrchy mohou přijít stejné ... záleží zda tam třeba nepřipravujeme potraviny.
Příprava dezinfekčního prostředku a neb dezinfekční prostředek NIKDY vzájemně nemíchat s čisticím prostředkem - například!
Na celý manuál se můžete podívat na stránkách Stáního zdravotního ústavu.
Metodický materiál nám poskytla paní Mgr. I.Lukašíková, ředitelka odboru HDM KHS ZK