Publikováno: 03.09.2019 Autor: FÉR potravina
Může být alternativa hovězího hamburgeru - „Beyond BurgerTM“ skutečně jeho náhradou?
Pracovníci Centra zdraví, výživy a potravin (CZVP) Státního zdravotního ústavu (SZU) porovnali dva klasické hovězí hamburgery a ten nejlepší rostlinný, co momentálně trh nabízí. A jak to dopadlo? V některých parametrech jednoznačně vítězí ten klasický, jinde zase rostlinný – zejména po stránce ekologie. Dokonce v chuti, zejména pokud se doplnil houskou a zeleninou, tak jak tomu u hamburgerů bývá byla chuť téměř nerozeznatelná, ale jen do okamžiku, kdy „maso“ začalo chladnout. Pak v rostlinném začaly vystupovat chuti luštěnin, které tvoří jeho podstatnou část.
Kdo chcete znát všechny podrobnosti, podívejte se na zprávu CZVP SZU.
Zdroj: Bezpečnost potravin