Publikováno: 28.12.2017 Autor: FÉR potravina
Klobásy, sýry nebo brambůrky. Ty na silvestrovskou oslavu prostě patří. Vyberte si ale ty nejlepší.
Novoroční přípitek, oslavy a zábava až do rána. To je Silvestr, respektive oslava příchodu nového roku a loučení se s tím starým. A to nejen u nás v Evropě, ale také ve velké části celého světa.
Někdo dává přednost silvestrovským oslavám doma, jiný zas v baru nebo nóbl restauraci. Tam ale na rozdíl od domácích připravovaných pokrmů moc neovlivníme to, co nám přinesou na talíři. Na stolech rozhodně nechybí sýry ani uzeniny. Vybírejte si ale jen ty, které jsou opravdu FÉR. U sýrů je to jednodušší, tam stačí, aby neobsahovaly zbytečná Éčka. Podívejte se, co nabízí sekce sýry: zrající, uzené atd. Na přípravu pomazánek můžeme použít třeba cottage, sýry termizované nebo tavené.
U uzenin hlavně hlídejte obsah masa a to, zda nejsou „vylepšené“ o nějaký ten škrob, želatinu nebo přírodní gumy. Můžete si vybrat hned z několika druhů, např. klobásy, různé salámy či šunky.
Asi se shodneme na tom, že mezi silvestrovskými dobrotami najdeme téměř vždycky také brambůrky, chipsy nebo slané tyčky. I zde by mělo platit pravidlo žádná Éčka. Pamatujte, že tyto „pochutiny“, byť i FÉR, jsou hodně slané, často i velmi tučné a neměly by na stole tudíž převažovat.
Ať tak či tak, čím kvalitnější jídlo, pochutiny a nápoje budete na silvestrovské tabuli mít, tím méně vás bude druhý den trápit zažívání a bolehlav.
Příjemné prožití Silvestra a hodně štěstí nejen na Nový rok
přeje tým FÉR potraviny