Publikováno: 21.01.2019 Autor: FÉR potravina
Jakostní třída drůbeže se uvádí na obalu a je důležité vědět, že se dělí do dvou skupin, a to na skupinu A a B. Zajímá vás podle čeho se dané skupiny určují?
Pro zařazení do skupiny B musí být čerstvá drůbež bez známek předchozí mražení, tělo musí být čisté bez stop od krve, cizího pachu a pohmoždění. Z masa nesmí vyčnívat zlomené kosti a také v rámci obchodní úpravy musí být drůbež zcela neporušená.
Pro zařazení do skupiny A jsou podmínky samozřejmě ještě přísnější. Je nutné splnit všechny uvedené požadavky skupiny B a k tomu ještě několik dalších. Tělo drůbeže musí být dobře stavěné, plně zmasilé a s přiměřenou tukovou vrstvou. Povolené je jen minimální množství peří, tělo nesmí vykazovat známky poškození a ani změnu barvy kůže. Pokud se jedná o drůbež mrazenou, nesmí mít na stehnech a prsou známky po spálení mrazem.
Zdroj: akademiekvality.cz