Publikováno: 08.06.2020 Autor: FÉR potravina
Správné skladování potravin je důležité, abychom je pak zbytečně nevyhazovali. Víte jak na správné uskladnění ovoce a zeleniny, aby se nepoškodily chladem?
Ovoce a zeleninu je ideální spotřebovat co nejdříve, protože není dobré skladovat ji příliš dlouho. Neumíme totiž zabránit vadnutí, hnití a tvorbě nežádoucích látek. Při snaze uchovat ovoce a zeleninu o něco déle čerstvé často volíme jako způsob uchování chlazení. Pokud však do lednice dáme ovoce či zeleninu, které tam nepatří, spíše mu uškodíme. To platí především pro ovoce z tropů a subtropů. Ale i další ovoce a zelenina mají minimální teplotu, pod kterou bychom neměli při jejich uskladnění jít.
Loni jsme si na toto téma povídali v Radioporadně Českého rozhlasu Hradec Králové.