Publikováno: 29.09.2017 Autor: FÉR potravina
PotravinyInfo.cz – Profesní informace pro všechny výrobce, prodejce a distributory potravin.
Povinností každého provozovatele potravinářského podniku je zajistit soulad s právními předpisy pro výrobu potravin a jejich uvádění na trh. Orientovat se v desítkách zákonů, vyhlášek a evropských nařízení není vždy jednoduché. Proto je tu praktická pomůcka pro bezproblémové zvládání této činnosti - profesní on-line knihovna PotravinyInfo.cz.
On-line knihovna PotravinyInfo.cz poskytuje komplexní informace o všech povinnostech, které je potřeba dodržovat při výrobě, distribuci a prodeji potravinářských produktů. Knihovna obsahuje přes 1100 textů zaměřených na různé aspekty výroby potravin, např.:
O dění v branži informuje bezplatný e-mailový zpravodaj. Ten dostávají zájemci o obor výroby potravin každý týden do své schránky.
Hlavní náplní knihovny je kolekce autorských článku. Články píší odborníci z praxe, kteří dohlížejí nejen na jejich věcnou správnost, ale také na jejich aktuálnost. Jakmile se změní legislativa, dojde v co nejkratším čase k úpravě článku tak, aby byl v souladu se stávajícím zněním jednotlivých předpisů.
Využívanou službou je odpovědní servis. Každý předplatitel on-line knihovny má možnost zeptat se na konkrétní problém ze své praxe. Dotaz je předán některému z autorů, který následně vypracuje odbornou odpověď.
Samozřejmostí jsou i úplná znění tuzemských a evropských předpisů pro výrobu potravin. Jakmile vyjde novela některého z předpisů nebo úplně nový předpis, ihned jsou zařazeny do legislativní sady. Uživatel má tak k dispozici na jednom místě úplnou dokumentační podporu.
Ke snadné orientaci v on-line knihovně slouží vyhledávač s možností filtrovat podle konkrétního tématu nebo typu informace.
On-line knihovna je přístupná na adrese: https://www.potravinyinfo.cz/.