Publikováno: 14.12.2020 Autor: FÉR potravina
Máte raději klasiku ve formě smaženého kapra nebo vyzkoušíte nějakou novinku? Zkuste se podívat na recepty od jednoho z našich podporovatelů.
K Vánocům kapr zkrátka patří. Mnoho z nás si ho během roku jindy ani nedopřejte, kromě klasické smažené varianty se však dá využít i k přípravě svačiny či luxusního menu.
Smažený kapr
Protože smažený kapr je tradičním jídlem, které si na Štědrý den dává většina z nás, začneme tímto receptem. Postačí vám 4 filety z kapra, strouhanka, sádlo, hladká mouka, vejce, citron a sůl. Detailní návod najdete zde.
Kapří hranolky s citronovou majonézou
Honí vás mlsná, anebo vám zbyl kus kapra od Vánoc? Vyzkoušejte hranolky z kapra s citronovou majonézou, které chutnají opravdu božsky. Jedná se o něco málo složitější přípravu než u klasického smaženého kapra, ale rozhodně to stojí za to. Celý recept je k dispozici zde.
Pečený kapr na másle se šalvějí
Máte kapra spojeného jen se strouhankou a smaženým? Změňte si o této chutné rybě obrázek. Z kapřích filetů můžete vykouzlit i opravdu zdravé a luxusní jídlo, které potěší každého. A zase o tolik složitější to není. Připravte si filety z kapra, bílé víno, máslo, hladkou mouku, šalvěj, pepř a sůl. Celý recept si přečtěte tady.