Publikováno: 12.02.2015 Autor: ZdraváPotravina.cz
Na našem trhu je celá řada výrobků, které byly vyrobeny z nejkvalitnějších surovin českého původu a bez zbytečné chemie. A přesně na takové čeká naše logo!
Vysocké zelí má bohatou historii, neboť se pěstuje již více než 100 let v okolí Vysokého nad Jizerou. Při výrobě vysockého kysaného zelí se nepoužívají žádné chemické konzervanty ani barviva – pouze sůl a v případě bílého kysaného zelí navíc kmín.
Vliv kysaného zelí na naše zdraví je víc jak prospěšný! Vedle vysokého obsahu vitamínů C je zelí bohaté i na provitamin A, vitamin B12 a celou řadu minerálních látek: železo, selen, draslík, hořčík, zinek, sodík a mangan. Jeho pravidelná konzumace posiluje imunitu, odbourává stres, odstraňuje zácpu (jen přiměřené množství), podporuje funkce trávicího systému, snižuje vysoký krevní tlak a může působit proti rakovině.
Kysané zelí je tedy ideální zpestření jídelníčku zejména v tomto nepříznivém období plném bacilů.
Je nám ctí, že můžeme logo „Čteme etikety za vás“ reprezentovat na skutečně kvalitních a poctivých potravinách!
Více info: http://www.vysockezeli.cz/
Přesný popis Vysockého zelí naleznete v databázi potravin: