Publikováno: 22.01.2021 Autor: FÉR potravina
Že balené piškotové rolády z obchodní sítě nebudou nic moc, jsme tušili. Ale že budou až tak špatné?
Sladké rolády jsou vedle dortů, koláčů či řezů dalším oblíbeným dezertem, který nejenom skvěle vypadá, ale také chutná. Tedy jak která.
Spolu s týmem Černých ovcí jsme měli možnost vyzkoušet jaké mají kupované trvanlivé a chlazené rolády složení a jaký nabízejí chuťový zážitek.
Na záznam se můžete podívat zde.
V naší databázi rolád mnoho nemáme, ale můžete se zde podívat, že i v balených roládách se dá vybrat. ty však součástí testování nebyly.
Jinak je naprosto jasné, a ne jenom u rolád, že domácí výroba je prostě vždy lepší. Nabízíme proto i recept na karamelovou roladu. Doba přípravy cca 35 min. a doba pečení 15 min.
SURONINY:
Těsto:
4 ks vejce
100 g moučkový cukr
1 PL zakysaná smetana
100 g hladká mouka
120 g mleté vlašské ořechy
Krém:
1 plechovka karamelové salko
150 g máslo
300 ml mléko
1 bal. karamelový pudink