Publikováno: 15.02.2017 Autor: Zdravá potravina
Začátkem dubna proběhne již třetí ročník největší české konference - FOOD21 tentokrát zaměřené na správnou výživu dětí.
Stejně jako o minulých dvou ročnících je sdružení Zdravá potravina partnerem konference FOOD 21, která proběhne v sobotu 8.4.2017 opět v Hotelu GrandiorPraha
Návštěvníci si opět budou moci poslechnout odborně-populární přednášky o současných trendech a nejnovějších poznatcích z oblasti dětské výživy. Kromě toho mají účastníci, již tradičně, možnost přímo na místě ochutnat řadu pokrmů a speciálních potravin. Moderátorem konference bude opět známý moderátor a popularizátor výživy Jan Tuna.
Pestrý program konference zahájí MUDr. Dana Maňásková, která celou problematiku dětské výživy započne v kontextu se správným vývojem a výživou plodu již v prenatálním období, tedy výživy maminky.
„Řečnickou štafetu“ poté převezme RNDr. Petr Fořt, mimo jiné autor známých knižních titulů „Aby dětem chutnalo“ a autor řady receptur dětské výživy. Ve své přednášce zaměří pozornost na alternativní výživové směry, zejména pak vegetariánství a veganství.
První blok přednášek uzavře známá autorka mnoha bestsellerů (mj. série knih „Doba jedová“) profesorka Anna Strunecká se svojí přednáškou na téma „Jak můžeme stravou pozitivně ovlivnit autismus u dětí“.
Po přestávce vystoupí Ing. Ivan Mach, který blíže rozebere asi nejvíc diskutovanou problematiku (nejen) v oblasti dětského stravování, tedy cukr, tuk a sůl
V návaznosti na to vystoupí PharmDr. Richard Pflegr, který výše zmiňované téma doplní o další prokazatelně nevhodné látky v souvislosti se správným fyzickým a duševním vývojem dětí.
Následovat bude oběd, po kterém se účastníkům již tradičně představí Ing. Hana Střítecká, se svým tématem „Jak má vypadat správný nákupní koš v souvislosti s výživou dětí“ a mimo jiné představí i pomůcku pro orientaci v Éčkách aplikaci NutriAtlas a logo „čteme etikety za vás“.
V další přednášce Ing. Víta Schlesinger ase posluchači blíže obeznámí s tím, co vše obnáší provozování (vrcholového) sportu u dospívající mládeže a jak tyto zvýšené nároky organizmu kompenzovat tou správnou výživou a dalšími složkami životosprávy (regenerace, mentální příprava, atd.).
Na závěr odborného programu se představí Mgr. Monika Tělupilová se svým tématem „Pestrá strava a vzdělanost dětí v otázkách výživy“. Mgr. Tělupilová tak ve svém vstupu prozradí něco více o projektech „Pestrá strava“ a „Zdravá školní kantýna“, které představují nové trendy v oblastech školního stravování.
Celý program doplní odborné přednášky partnerů konference, které blíže představí problematiku doplňků stravy v dětské výživy či využití moderních technologií v dětské lékařské péči.
Chybět nebude bohatý tematický catering v průběhu celé akce či dárky od partnerů konference, které si účastníci odnesou s sebou spolu s volným vstupem na veletrhy „For Kids“ a „For Family“.
promo kod: ZDRAVAPOTRAVINA vám zajistí slevu 300 Kč
Více informací naleznete na www.food21.cz.