Publikováno: 24.08.2019 Autor: FÉR potravina
Máme tady další recept od našich podporovatelů - tentokrát křehká krůtí prsa.
Díky opakovanému hodnocení potravin Penny Marketu víme, že jejich privátní značky prošly poměrně velkou proměnou směrem nejen k lepší kvalitě, ale k českým zdrojům. Mléčné výrobyk řady BONI a i většina masných výrobků Řezníkův talíř se mouhou pišnit i označením ČESKÁ POTRAVINA nebo mají logo České cechovní normy.
Tedy určitě se privátních značek nemusíte bát. Nižší cena tady určitě neznamená nižší kvalitu.
4 PORCE | PŘÍPRAVA: 10 MINUT + MARINOVÁNÍ | SMAŽENÍ: 12 MINUT (1 DÁVKA)
2 lžíce mleté sladké papriky
4 krůtí prsní řízky
500 ml podmáslí
rostlinný olej na smažení
300 g hladké mouky
1 lžíce kypřicího prášku do pečiva
sůl a pepř
Do mísy vsypte papriku a obalte v ní krůtí řízky. Přidejte podmáslí, promíchejte a nechte alespoň 30 minut marinovat v lednici. Do velké pánve vlijte zhruba do dvou třetin olej a rozpalte ho na středním plameni. Mezitím na větším talíři nebo tácku smíchejte mouku, kypřicí prášek, sůl a pepř. Řízky vylovte z marinády, nechte okapat a obalte je v ochucené mouce. Postupně je smažte z každé strany 5–6 minut dozlatova.