Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací>>>Více informací
Rostlinné dezerty a alternativy jogurtů
Publikováno: 30.01.2020
Autor:
FÉR potravina
Výrobci potravin vycházejí stále ochotněji vstříc lidem, kteří upřednostňují rostlinné potraviny před živočišnými. Nasvědčuje tomu alespoň jejich rostoucí nabídka v supermarketech.
Patříte mezi příznivce rostlinné stravy nebo je vaší snahou snižovat množství živočišných potravin v jídelníčku? D test se zaměřil na výrobky "napodobující" jogurty a porovnal je mezi sebou co do obsahu cukru, bílkovin, vlákniny a hlvaně druhu použitých surovin. U těch neochucených vyhrává jako hlavní "hmota" výrobku kokos z téměř 45%, u ochucených je to téměř z 86% soja.
S drobným komentářem jsme se k testování připojili i my s FÉR potravinou.