Publikováno: 10.12.2020 Autor: FÉR potravina
Je budoucnost opravdu v rostlinných produktech?
12. 10. 2020 Praha - Proběhl historicky první ročník konference zaměřené čistě na roustoucí trend rostlinných produktů. Konferenci Plant-Powered Perspectives 2020 pořádal projekt Rostlinně a účastnili se všichni významní hráči na trhu s rostlinnými produkty.
Začátek konferenčního programu byl ve znamení tržních čísel, prohlídky nejatraktivnějších produktů, které lze v regálech českých supermarketů zakoupit, a také vyhlídek do budoucna. Podle Andrey Vozníkové z agentury Nielsen se na trhu v nejbližší době objeví rostlinné alternativy vajec, mořských plodů, uzenin z hub a cibule nebo rostlinná mražená hotová jídla mezinárodní kuchyně.
Hovořilo se také o rostoucím rostlinném trendu v konkrétních číslech: „Rostlinná mléka v porovnání prodejů z loňského roku a roku 2012 vzrostla o 331%, rostlinné jogurty o 900%“
Brand manažerka Garden Gourmet Zuzana Magálová ve svém příspěvku mluvila o tom, že pokud zákazník opustí zažité stereotypy, čeká ho bohatý svět rostlinných produktů. „Chuť je hlavním driverem při objevování rostlinné kategorie, ale zároveň i překážkou“ zmínila.
Více informací o projektu a jejich rostlinných výrobcích najdete na : https://rostlinne.cz/