Publikováno: 01.12.2020 Autor: FÉR potravina
Prosinec je poslední měsíc, kdy je možné si vychutnat skvělou chuť některých druhů zeleniny, například červené řepy a dalších….
I v chladných měsících by v našem jídelníčku neměly chybět sezónní potraviny. Náš jídelníček může být pestrý i v tomto ročním období.
Prosinec je posledním měsícem, kdy je možné vychutnat si skvělou chuť červené řepy, ale na druhou stranu si můžeme stále dopřávat mnoho druhů z kořenové zeleniny a dalších, které uvedeme v následujícím seznamu.
Zelenina – Růžičková kapusta, květák, celer a to jak naťový tak i kořenový, artyčok a čekanka. Také kapusta, by v tomto ročním období neměla chybět v jídelníčku, pro svůj vysoký obsah vitamínů a minerálních látek. Období pórku, petržele a sladkých brambor také pokračuje. Bílé brambory mají stále skvělou chuť, kterou můžeme využít i jinde, než v jen bramborovém salátu.
A stejně jako v říjnu a listopadu je možné v prosinci koupit skladované lokální ovoce.
Ovoce - Z ovoce jsou to zejména jablka a hrušky.
Zdroj:dTest - sezonní ovoce a zelenina