Publikováno: 13.02.2018 Autor: FÉR potravina
Na sv. Valentýna obdarováváme osoby, které máme rádi, a proto bychom měli už při výběru dárku sáhnout po tom nejkvalitnějším.
Z lásky asi nebudeme dávat kysané zelí, že? Nejčastěji sáhneme po čokoládě nebo nějaké její obdobě.
Pokud se však rozhodnete pro nějakou tu sladkost, tak vám dáme návod, jak vybrat tu nejkvalitnější.
Snažte se tedy vybírat takovou, která (v případě hořké čokolády) obsahuje jen kakaové máslo a (v případě mléčné čokolády) ještě mléčný tuk nebo smetanu, z aditiv pak maximálně lecitin, ale i ten je zbytečný. Určitě by neměla obsahovat žádné jiné rostlinné tuky a umělá aromata.
Budeme rádi, když se necháte inspirovat v naší databázi: hořké čokolády; mléčné čokolády a čokolády s nějakým tím vylepšením ve formě oříšků nebo ovoce.
U bonboniér už je hodnocení složitější, díky různým náplním. Ale i zde by mělo platit, že čokoládový základ má být co nejkvalitnější a náplně by měly být bez umělých aromat. V databázi máme jen několik výrobků, které by dosáhly na naše logo. Ale i tak doufáme, že vám přehled pomůže v případném výběru.