Publikováno: 08.07.2019 Autor: FÉR potravina
Tváří se jako přírodní, ale opakovaně se v nich objevily fosfáty. O jaké sýry jde?
To, že tavené sýry nejsou žádný zázrak asi už víme všichni. Ale když se některé tváří, jako přírodní a bez éček i fosfátů, ale přitom se v nich opakovaně přidané fosfáty objevily, jedná se o klamání zákazníka.
Blíže se tomuto tématu věnoval Jan Tuma ve svém pořadu A dost!, kdy se zaměřil na otestování nejen oné problémové značky, ale také dalších tavených sýrů. Na video se můžete podívat zde.
Zajímají vás i kompletní výsledky nezávislých testů 20 tavených sýrů, které v pořadu A dost! provedli zkušení experti? Podívat se na ně můžete v tomto videu.
Vzhledem k problému se sýry uvedenými ve videu jsme se rozhodli na Fér Potravině snížit bodové hodnocení těchto produktů od Veselé krávy v kategorii „éček“, přestože je výrobcem deklarováno, že produkt žádná „éčka“ neobsahuje.
A jak, že se k tomu staví výrobce a jak to vlastně s daným sýrem je? Tak to uvidíte zde.
Zdroj: A Dost!