Publikováno: 14.06.2022 Autor: FÉR potravina
Odpovídá cena kvalitě? Dá se i průmyslově vyráběná zmrzlina udělat dobře? Redaktoři z Černých ovcí nás přivzali k hodnocení 6ti vzorků. A jako to dopadlo?
Se stoupajícími cenami potravin velmi aktuální otázka. Platí pravidlo, že dražší musí být vždy kvalitnější?
V loňském roce jsme se podívali spolu s D testem na nanuky a udělali jsme i infografiku s neenergetickou hodnotou nanuků pro ty, co si hlídají linii.
Letos jsme dostali pozvání do Černých ovcí, abychom zkusili ve slepém testu ohodnotit 6 zmrzlin, které se dají koupit v obchodní síti. Nejlepší skutečně známku získala ta nejdražší zmrzlina, ale ta hned v závěsu byla o poznání levnější a přitom také bez zbytečných aditiv.
Tedy jsem opět u potřeby podívat se vždy na složení a uvědomit si, co že si to vlastně chceme koupit.
Anebo si ji udělejte doma sami. Tady jsou dva recepty z naší databáze receptů a přidáváme i od našich podporovatelů. Jedna smetanová pro ty se snahou o štíhlou linii a druhá vyloženě pro dospěláky J.