Publikováno: 06.03.2017 Autor: Zdravá potravina
Evropský úřad pro bezpečnost potravin otevřel pro běžnou veřejnost zasedání svých vědeckých panelů pomocí online vysílání.
Zajímá vás o čem, že se to na Evropském úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA) jedná? Pokud umíte dobře anglicky, můžete zasedání vědeckých výborů sledovat v roce 2017 on-line. Dokonce, pokud byste chtěli, můžete se zúčastnit i osobně.
Na stránkách úřadu EFSA je zveřejněn kalendář otevřených plenárních zasedání v roce 2017, kde jsou k nalezení i informace o registraci. Cílem tohoto kroku je umožnit většímu počtu zájemců účastnit se jednání.
Díky vzdálenému přístupu bude také možné položit vědcům EFSA dotazy online.
Evropský úřad pro bezpečnost potravin vznikl v lednu 2002. Jeho vznik byl jedním z kroků k vytvoření komplexního systému zajištění bezpečnosti potravin v EU a k obnovení důvěry spotřebitelů v evropské potraviny, jež byla po celé řadě krizí v oblasti bezpečnosti potravin, které EU trápily v závěru 90. let minulého století, obecně velice nízká.
EFSA, jako hodnotitel rizik, připravuje vědecká stanoviska a doporučení, jež tvoří základ pro politiky a legislativu EU a podporuje Evropskou komisi, Evropský parlament a členské státy EU v přijímání efektivních a včasných rozhodnutí.