Publikováno: 19.07.2021 Autor: Slunew
Letní ovoce osvěží, nasytí a navíc podpoří naše zdraví. Osvěžující chuť vychlazeného melouna, či nezaměnitelná chuť čerstvých jahod ze zahrádky, to vše si můžeme dopřávat v letních měsících.
S příchodem léta a vysokých teplot možná budete hledat způsob, jak kompenzovat horko kolem sebe, a to zejména v kuchyni. Jedním ze způsobů, jak toho dosáhnout, je vytvořit osvěžující jídla s využitím sezónního ovoce a zeleniny. Zařazení letních druhů jako jsou meloun, jahody, třešně, ostružiny, sladká kukuřice, papriky nebo cukety dodá vaším pokrmům barvu a nezaměnitelnou chuť.
Čerstvé sezónní ovoce vyniká nejen skvělou chutí, ale také vysokým obsahem důležitých živin. Ať už se jedná o zdraví prospěšnou vlákninu, vitamíny, minerální látky, fytonutrienty a látky bojující proti zánětům.
Využijte proto co nejvíce druhů letního ovoce a zeleniny, vaše tělo vám poděkuje a možná dokonce uniknete i žáru sporáku.
Jak na to? To se můžete dočíst v tiskové zprávě SZÚ - Letní ovoce a zelenina osvěží, nasytí a podpoří zdraví.
Zdroj: Letní ovoce a zelenina osvěží, nasytí a podpoří zdraví - Foodnet