Publikováno: 22.12.2020 Autor: FÉR potravina
Věříte, že když na Štědrý den budete až do večere hlady, tak uvidíte zlaté prasátko? Ne? Dopřejete si přeci jenom něco malého k obědu? Tak místo tradiční zelnačky zkuste tentokrát zeláky.
Někteří na Štědrý den drží až do večeře hladovku a čekají, že uvidí zlaté prasátko. Jiní celý den uždibují cukroví a jiní si dopřejí něco malého k obědu. Velmi často to bývá zelnačka, ale zkuste tentokrát místo ní udělat zeláky.
Recept je jednoduchý, a hlavně pokud nějaké zůstanou, jsou dobré i studené. Případně abyste měli volné dopoledne třeba na pozdravení se se širší rodinou či přáteli nebo shlédnutí nějaké pohádky, můžete si je připravit den předem.
4 VELKÉ PORCE | PŘÍPRAVA: 20 MINUT | PEČENÍ 20 MINUT
500 g hladké mouky
500 g kysaného bílého zelí
domácí sádlo a škvarky
sůl, kmín
50 ml mléka
Postup
Nejen tento recept najdete na webových stránkách nebo se můžete podívat na videorecepty s Martinem Škodou.