Publikováno: 09.12.2021 Autor: FÉR potravina
Kvalitní české potraviny, jejich příběh a inspirace k vaření.
Půda, jídlo, život ...
Žijeme jídlem je společným projektem Potravinářské komory ČR a Agrární komory ČR. Cílem projektu je představit veřejnosti moderní pěstování, skladování a zpracování kvalitních tuzemských potravin v České republice a podpořit místní zemědělce a potravináře s důrazem na lokální produkci a inspirovat vás jejím (někdy i netradičním) využitím v moderní kuchyni.
S porjektem se můžete seznámit ve dvou podobách - webové, kde najdete různé aktuality, jsou představováni jednotliví producenti, ale třeba i recepty. Druhou podobou je pak seriál na televizi Stream.
Moderátorka a kuchařka v jedné osobě Chili Ta Thuy navštívila celkem 8 zemědělských a potravinářských podniků a zjistila, co vše předchází široké nabídce kvalitních českých potravin v prodejní síti. Společně s Chili divák navštíví vybrané producenty: pěstitele jablek, brambor a cibule, zpracovatele hovězího masa a uzenin, mlékárnu, pekárnu nebo chovatele vepřového masa a nosnic. Chili v pořadu Žijeme jídlem poté podle svého receptu z konkrétní potraviny uvařila. Diváci se můžou těšit na kombinaci tradiční české potraviny a netradičního receptu podle Chili. Seriál se začal v listopadu.
Zdroj: O projektu Žijeme jídlem