Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Červená čočka s volským okem
Autor: stepnickovas
Datum přidání 28.05.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
5 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 1 ks
Přibližná cena: 10 Kč
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 70 g červené neloupané čočky
  • 1 cibule
  • 1 vejce

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Čočku propláchneme a dáme do hrnce s vodou asi na 2 hodiny. Vody nedáváme moc, stačí tak, aby byla pár centimetrů nad samotnou čočkou. Potom vodu přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni zhruba 10-15 minut, mírně osolíme. Nakrájíme cibuli na kostičky a zlehka osmahneme, přidáme čočku a necháme chvíli smažit. Mezitím si na pánvi vyklepneme a osmahneme vejce. Můžeme podávat. Dobrou chuť! :-)

Tipy na vylepšení

Nejlepší je, když si čočku dáte do vody už večer předem, aby hezky nabobtnala.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

alena.prchlikova@ | 4.06.2014 - 15:40
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Přidala jsem lžíci máslové jíšky, aby to bylo jedlé i pro manžela a trošku citronové šťávy, bylo to moc dobré.

Nejnovější články

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Jakou ledničku si vybrat?

FÉR potravina se zabývá potravinami, ale je potřeba je i správně skladovat a k…

Prohřešky“ Čechů vůči zdravému stravování

Nový průzkum Barometr FOOD, prezentovaný na tiskové konferenci „(Zlo)zvyky na…

Další zajímavé recepty