Autor: | neznámý |
Datum přidání | 02.09.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
40 min |
Doba vaření: | 60 min |
Počet porcí: | 6 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Karbanátek:
Hrách žlutý
Hrách žlutý, loupaný, půlený
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Vegetol gold
Rostlinný jedlý olej jednodruhový
Slunečnicový olej
Rostlinný jedlý olej. Jednodruhový, slunečnicový.
Pohankové lupínky
Extrudovaný výrobek
Bulgur Arax
Drcená pšenice
Hrách namočíme alespoň na dvě hodiny předem. Zcedíme a uvaříme v nové vodě s bobkovými listy. Jakmile je hrách měkký bobkové listy vyndáme, přelijeme do robotu včetně vody. Přidáme sůl a majoránku. Umixujeme v hladkou kaši a na závěr vmícháme pohankové vločky. Na troše oleji osmahneme cibulku s paprikou, kterou jsme nakrájeli na malé kousky. Bulgur zalijeme jednou takovým množstvím vody a vaříme na mírném ohni do měkka asi 10 minut. Poté vařič vypneme a necháme dojít. Bulgur smícháme s cibulkou a paprikou, osolíme, přidáme bylinky a prolisovaný česnek. Dále vmícháme mouku a trochu vody. Vytvoříme karbanátkové těsto, mouky stačí málo jen tolik, aby bulgur držel pohromadě.Pánev potřeme slunečnicovým olejem a osmahneme po obou stranách malé karbanátky. Karbanátky můžeme i upéct v troubě na pečícím papíru.
Přidat komentář