Publikováno: 12.02.2021 Autor: FÉR potravina
Z lásky asi nebudeme dávat kysané zelí, že? Nejčastěji sáhneme po čokoládě nebo nějaké její obdobě. jak vybrat dobře?
Češi za svátek zamilovaných sice mnohem více stále považují 1. květen , kdy je potřeba svou milovanou políbit pod rozkletlou třešní aby neuschla. Nicméně i přesto, zejména mladí slaví i romantický svátek zamilovaných 14.2.. na sv. Valentýna. Při tomto svátku, ale zároveň slaví i obchodníci. Fronty se tvoří v květinářství a velmi často ke květině přibude i nějaká ta sladkost, zejména z čokolády.
Pokud se rozhodnete, že také nějakou zakoupíte, tak vám dáme návod, jak vybrat tu nejkvalitnější.
Snažte se tedy vybírat takovou, která (v případě hořké čokolády) obsahuje jen kakaové máslo a (v případě mléčné čokolády) ještě mléčný tuk nebo smetanu, z aditiv pak maximálně lecitin, ale i ten je zbytečný. Určitě by neměla obsahovat žádné jiné rostlinné tuky a umělá aromata.
Budeme rádi, když se necháte inspirovat v naší databázi: hořké čokolády; mléčné čokolády a čokolády s nějakým tím vylepšením ve formě oříšků nebo ovoce.
U bonboniér už je hodnocení složitější, díky různým náplním. Ale i zde by mělo platit, že čokoládový základ má být co nejkvalitnější a náplně by měly být bez umělých aromat. V databázi máme jen několik výrobků, které by dosáhly na naše logo. Ale i tak doufáme, že vám přehled pomůže v případném výběru.