Publikováno: 30.11.2024 Autor: FÉR potravina
Ceny surovin na vánoční cukroví dosti podražily. Třeba to bude mít i pozitivní stránky... třeba, že nesníme tolik cukroví... třeba v Novoročním předsevzetí nebudeme muset hned zase řešit diety...
Vánoce zaútočí na naše peněženky.
Vánoce se rychle blíží. Listopadza námi, děti už pomalu sepisují seznamy dárků a rodiče počítají, na kolik je to všechno vyjde. Zadarmo to nebude, letos si připlatíme. Nebude to ale za dárky, nejvíce se nám zřejmě prodraží pečení cukroví a příprava štědrovečerní večeře.
Dramatický nárůst, a to až o desítky procent, bude u cen surovin na pečení cukroví. Zdražuje hlavně máslo a čokoláda. Za kilo cukroví zaplatíme i přes tisíc korun. „Máslo je drahé. Je to tím, že je nedostatek tuku v mléce, což je způsobeno letní sezónou, kdy byla extrémní vedra. A kráva není stroj,“ vysvětlila ve vysílání CNN Prima NEWS prezidentka Potravinářské komory Dana Večeřová.
Zdroj: FOODNET - informační systém PK ČR