Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Čokoládový jednoduchý dort
Autor: neznámý
Datum přidání 14.04.2011
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
60 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Piškotový korpus:
  • 200g špaldové mouky
  • 100g polohrubé mouky
  • 4 vejce 
  • 10 lžic horké vody
  • 1 lžíce javorového sirupu
 
Krém:
  • 500g tvarohu 
  • 2 kostky Lučiny bez příchutě
  • 100 g kvalitní hořké čokolády
  • 1 ks vanilkového cukru 
  • 1 lžička pomerančového arom. oleje „Just“
  • 2 lžíce kakaa
  • ovocná marmeláda (meruňková nebo pomerančová)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 21,86 g 40,44 g 14,63 g 1 723,75 kJ (412 kcal)
celkově 174,90 g 323,51 g 117,08 g 13 790,00 kJ (3294 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Javorový sirup rozpustíme v horké vodě, žloutky zalijeme vodou se sirupem a vyšleháme do pěny. Z bílků ušleháme sníh. Opatrně vmícháme část sněhu (vařečkou ne šlehačem), poté postupně vmícháme mouku a nakonec zlehka vmícháme zbytek sněhu. Těsto nalijeme do nepřilnavé dortové formy. Pečeme v mírně předehřáté troubě. Vychladlý korpus rozřízneme podélně na dva díly.Tvaroh rozšleháme s lučinou, přimícháme cukr a pomerančový olej. Čokoládu nastrouháme nebo nasekáme nožem na kousky, mírně zahřejeme (na blátivou změklou hmotu) a společně s kakaem přimícháme do krému. Nejprve marmeládou poté krémem potřeme spodní korpus, položíme horní korpus a celé zopakujeme. Dort je dobré nechat odležet alespoň dvě hodiny. 

Tipy na vylepšení

Pokud nemáte javorový sirup, vyšlehejte žloutky se třtinovým cukrem, zalijte vodou a ušlehejte do pěny. Vmíchejte opatrně část bílku, poté mouku a na závěr zbytek sněhu. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

hajanovska@ | 14.04.2011 - 08:41
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Právě ho chladím a po pravdě už ho asi nikdy péct nebudu. Těsto z 300g mouky, 4 vajec a trocha vody bych nenazvala piškotový korpus. Krém chutná dobře. Do obrázku to má hodně daleko, ale je možné, že se mi to prostě jen nepovedlo....

Nejnovější články

Vánočky s dTestem

Vánočky určitě patří na vánoční stůl. Ne každý ji umí nebo má čas si ji upéct.…

Jak si vybrat rybu

Pořád u vás ještě vítězí ryba, bramborový salát a rybí polévka? Poradíme jak…

Sortimentů obchodů přibývají rostlinné alternativy - ALE...

A díky navyšujícímu se počtu příznivců alternativního stravování dnes není…

Další zajímavé recepty