Autor: | neznámý |
Datum přidání | 14.04.2011 |
Druh receptu | Svačina, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
60 min |
Doba vaření: | 40 min |
Počet porcí: | 8 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Edelbitter 85%
BIO hořká čokoláda 85% kakaa.
Tesco Finest Ecuadorian 74% Dark Chocolate
Hořká čokoláda. Kakaová sušina nejméně 74%.
Olešnický tvaroh jemný
Olešnický tvaroh jemný. Sušina 23%, tuk 2%.
Lučina smetanová
Lučina smetanová - čerstvý sýr s báječnou chutí smetany a skvěle…
Lučina rodinné balení
Smetanový termizovaný sýr
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 21,86 g | 40,44 g | 14,63 g | 1 723,75 kJ (412 kcal) |
celkově | 174,90 g | 323,51 g | 117,08 g | 13 790,00 kJ (3294 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Javorový sirup rozpustíme v horké vodě, žloutky zalijeme vodou se sirupem a vyšleháme do pěny. Z bílků ušleháme sníh. Opatrně vmícháme část sněhu (vařečkou ne šlehačem), poté postupně vmícháme mouku a nakonec zlehka vmícháme zbytek sněhu. Těsto nalijeme do nepřilnavé dortové formy. Pečeme v mírně předehřáté troubě. Vychladlý korpus rozřízneme podélně na dva díly.Tvaroh rozšleháme s lučinou, přimícháme cukr a pomerančový olej. Čokoládu nastrouháme nebo nasekáme nožem na kousky, mírně zahřejeme (na blátivou změklou hmotu) a společně s kakaem přimícháme do krému. Nejprve marmeládou poté krémem potřeme spodní korpus, položíme horní korpus a celé zopakujeme. Dort je dobré nechat odležet alespoň dvě hodiny.
Pokud nemáte javorový sirup, vyšlehejte žloutky se třtinovým cukrem, zalijte vodou a ušlehejte do pěny. Vmíchejte opatrně část bílku, poté mouku a na závěr zbytek sněhu.
Právě ho chladím a po pravdě už ho asi nikdy péct nebudu. Těsto z 300g mouky, 4 vajec a trocha vody bych nenazvala piškotový korpus. Krém chutná dobře. Do obrázku to má hodně daleko, ale je možné, že se mi to prostě jen nepovedlo....
Přidat komentář