Autor: | neznámý |
Datum přidání | 14.09.2014 |
Druh receptu | Svačina, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 35 min |
Počet porcí: | 15 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Kokos sušený strouhaný Dr. Ensa
Kokos sušený jemně strouhaný
Dolce Voglia di Mirtilli
Pomazánka ovocná borůvka
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 6,52 g | 61,55 g | 19,19 g | 1 866,13 kJ (446 kcal) |
celkově | 97,87 g | 923,23 g | 287,85 g | 27 991,92 kJ (6685 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Všechny ingredience smícháme a vytvoříme těsto, které rovnoměrně nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme přibližně 20 minut. Ještě horký perník pomažeme džemem či marmeládou a posypeme kokosem.
Výborný, nedělám už jiný ?
moc dobrý perník, upekla jsem pro syna, určitě mu bude chutnat
Moc dobrý perník, místo kakaa jsem použila karob, který jsou použila i na polevu na perník. Přidala jsem ještě ořechy a rozinky a byl výtečný...
Moc chutná dobrutka a i na poprvé se povedl,krasne nadychany,takze doporučuji všem,kdo ma rad perník
Tato varianta receptu s vanilkovym pudinkem nám velmi chutnala. Pernik byl vláčný a opravdu moc dobrý,zvlášť když jsem do těsta přidala nasekané mandle. Jen pro postup přípravy bych doporučila pudink napřed rozmichat v mléce,aby se nedělaly hrudky. To že jsem marmeladu nahradila oblíbenější čokoládou s kokosem nic nemění na mém hodnocení-výborně:)
Toto už je druhý perník, který jsem zkoušela a zase se mi nepoved. :( Chyba je určitě někde ve mě. Vždycky mi z toho vznikla hutná placka, tzv. tlučka a ne ten klasický nadýchaný perník. Je pravda, že mléko nahrazuju vodou, myslíte, že to je ta chyba?
Taky se mě moučníky občas zdrcnou, když jsem pekla s mlékem nikdy jsem ten problém neměla. Myslím, že je to ve způsobu míchání. Když jsem ingredience míchala rukou, nikdy se nenadýchal, když jsem nejdřív smíchala sypké a postupně přidávala tekuté a míchal robot, tak se povedlo. A taky si myslím že to dělá prášek, musí být sypky ne už zhrudkovatělej.
Dito, děkuju za rady, příště teda s mlékem a lépe vymíchat. Do třetice se snad už povede..:)
Tak konečně se už povedl...:) Je to určitě díky mléku, moje snaha vyřadit ho všude hold nevyšla...:)
Přidat komentář