Autor: | neznámý |
Datum přidání | 21.08.2012 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
40 min |
Doba vaření: | 35 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Korpus:
Maková náplň:
Tradiční české máslo
Máslo
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Bílý jogurt z Valašska
mléčný produkt
Jogurt bílý Boni
Jogurt bílý
Mák mletý 100 %
Olejnatá semena loupaná.
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 6,94 g | 54,82 g | 6,83 g | 1 265,83 kJ (302 kcal) |
celkově | 69,41 g | 548,22 g | 68,31 g | 12 658,32 kJ (3023 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejdříve si připravíme makovou náplň. Do malého hrnce se silným dnem nasypeme namletý mák, přidáme sladěnku a vodu. Krátce povaříme na mírném ohni a necháme chladnout. Dále si vypeckujeme švestky nebo blumy (podle aktuální úrody). Na moučník se také hodí meruňky, v zimním období můžeme použít kompotované ovoce. Vypeckované ovoce poprášíme moukou. Jako další si připravíme drobenku. V mističce rukou protřeme mezi prsty mouku s máslem a sladěnkou. Ingredience na těsto důkladně promícháme a vlijeme na máslem vymazanou a moukou vysypanou formu. Rozetřené těsto pokapame pomocí dvou lžiček makovou náplní. Těsto není natolik tuhé, aby šla náplň roztírat. Další vrstvu tvoří ovoce, které vyskládáme vedle sebe. Následně povrch posypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 35 minut. Uvedené množství je na koláčovou formu. Chceme-li použít velký plech, použijeme jednou tolik surovin.
Přidat komentář