Autor: | neznámý |
Datum přidání | 11.11.2012 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
35 min |
Doba vaření: | 35 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Korpus:
Náplň:
Uvetta Sultanina
Rozinky, bezlepkové, bio.
Rozinky Suntree
Rozinky, nesířené - sušené ovoce
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Lískové ořechy
Skořápkové plody loupané
Skořice mletá Mikado
Skořice, mletá
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 5,11 g | 36,07 g | 16,07 g | 1 294,68 kJ (309 kcal) |
celkově | 51,07 g | 360,70 g | 160,75 g | 12 946,78 kJ (3092 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Rozinky zalijeme horkou vodou a necháme nabobtnat. Lískové oříšky opražíme na sucho, jakmile máme popraskanou slupku, necháme trochu zchladnout a po vyhladnutí oloupeme. Oříšky jdou poměrně snadno loupat, záleží na míře popraskání a doby pražení. Oloupané oříšky si nasekáme na drobno v robotu. Přesypeme do misky, přidáme mouku, prášek do pečiva, med a olivový olej. Po malých kouskách přidáváme vodu a umícháme hutnější těsto, spíše takovou drobenku, která ale drží pohromadě. Hotové těsto rozprostřeme do menší třeba dortové formy. Jablka zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo včetně slupky. Pokapeme citrónovou šťávou, vmícháme třtinový cukr, skořici a rozinky. Jablečnou směsí posypeme těsto. Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů necelých 40 minut.
Mňamka! Pro sebe bych uvítala příště méně medu, s rozinkami je to i tak dost sladké, ale příbuzní to zase ocení..:)
Přidat komentář