Autor: | Kájina |
Datum přidání | 11.07.2013 |
Druh receptu | Snídaně, Svačina |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 6 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Na těsto:
Poleva:
Pšeničná múka celozrnná špeciál - stredná
Pšeničná mouka celozrnná
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 13,94 g | 107,50 g | 47,87 g | 3 867,24 kJ (924 kcal) |
celkově | 83,61 g | 645,00 g | 287,24 g | 23 203,46 kJ (5542 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Celá vejce našleháme s cukrem a melasou. Přidáme olej, vodu, vanilkový cukr a karob a opět prošleháme. Nakonec vmícháme i mouku s kypřícím práškem. Nalijeme na plech a pečeme při 180 stupních. Zda je těsto hotové si ověřujeme špejlí.Po upečení ještě horkou buchtu natřeme pikantním džemem - já dala višňový, ale může být i rybízový či meruňkový dle chuti.Příprava polevy: ve studené vodě dobře rozmícháme škrob a karob, dle chuti přidáme rostlinnou smetanu (já dávala ovesnou kvůli alergii na mléko mé dcery). V kastrůlku si zahřejeme olej, na který přidáme buď třtinový cukr a necháme rozpustit nebo sirup či med. Stále mícháme, aby se nepřipálil na karamel. Vlijeme směs vody, škrobu a karobu a chvíli povaříme za stálého míchání do mírného ztuhnutí. Po té polijeme vršek buchty.
Super keto recept . Ted zkouším všechny věci jsou podle ketogenní https://muj-lekar.cz/ketogenni-dieta/ Díky a prosím o další
prosím, co lze použít místo melasy nebo obejdu se bez ní???
Myslím, že se obejdete bez ní, ale bude míň sladký, melasu můžete nahradit jiným sladidlem, buď přidáte více třt. cukru a nebo nějaký obilný sirup sladěnka a podobně. Recept vypadá skvěle, dejte prosím vědět jaký byl. Díky
Přesně tak, melasa není nutná, přidávám jen lžičku pro látky obsažené v ní. Děti mi jí samotnou nesní, ale v moučnících její chuť zanikne. Takže klidně nemusíte ani nahrazovat.
Tak mám vyzkoušeno. Polevu mám trochu hořkou, nejspíš jsem cukr dlouho rozpouštěla, ale buchta je moc dobrá. Konečně jsem mohla využít prošlý karob a zbytek nepoužité cukety. Díky za recept!
Přidat komentář