Autor: | neznámý |
Datum přidání | 21.09.2010 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 50 min |
Počet porcí: | neuvedeno |
Přibližná cena: | 50 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
TĚSTO:
KRÉM:
KAROBOVÁ POLEVA:
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Cukr moučka
Cukr práškový
Uvetta Sultanina
Rozinky, bezlepkové, bio.
Rozinky Suntree
Rozinky, nesířené - sušené ovoce
Pšeničná múka celozrnná špeciál - stredná
Pšeničná mouka celozrnná
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Jablka, ořechy, rozinky, cukr, vejce a olej promícháme a přidáme mouku s práškem do pečiva. Menší plech (23x23cm) vyložíme pečicím papírem, vlijeme těsto a pečeme asi 30 min. při 160 °C.Máslo a cukr vyšleháme do pěny, zašleháme žloutek, mleté ořechy a nakonec kakao a rum.Upečený korpus necháme zcela vychladnout, vodorovně prokrojíme, namažeme džemem, potřeme krémem a přiklopíme druhou polovinu. Povrch pocákáme karobovou polevou (sojové mléko zahřejeme, za stálého míchání přidáme karob, chvíli mícháme a pak odstavíme, vmícháme med, máslo a dle potřeby zahustíme Solamylem). Hotové řezy uložíme do lednice a po ztuhnutí krájíme na kostky.
Karob (neboli "svatojánský chléb") je náhražka kakaa. Obsahuje více vápníku a až o 70 % méně tuku než obyčejné kakao. Neobsahuje alergeny. Je k dostání v prodejnách zdravé výživy buď jako světlý či tmavý prášek. Vyrábí se z něho také karobové tyčinky, dražé, čokolády nebo pomazánky.
Přidat komentář