Autor: | Viťa |
Datum přidání | 16.02.2013 |
Druh receptu | Svačina, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 60 min |
Počet porcí: | 6 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Rýže natural
Rýže dlouhozrnná natural
Arax Rýže basmati
Rýže basmati
Sůl jemnozrnná Trapani Sale
Z přírodní rezervace poblíž Trapani (Sicílie).
Sůl hrubozrnná Trapani Sale
Z přírodní rezervace poblíž Trapani (Sicílie).
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Skořice mletá Mikado
Skořice, mletá
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 10,82 g | 53,94 g | 11,24 g | 1 517,50 kJ (362 kcal) |
celkově | 64,94 g | 323,63 g | 67,47 g | 9 105,00 kJ (2175 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Rýži uvaříme v mléce, cukru a soli do měkka. Uvařenou rýži necháme vychladit a přimícháme 3 žloutky a lžíci másla a ušleháme si z bílků sníh. Když směs úplně vychladne, přidáme sníh z bílků.Půlku směsi dáme do vymazané formy, na to naskládáme ovoce, zasypeme skořicí a dáme zbytek směsi.Nahoru dáme zbytek másla a pečeme asi na 180°C .
Přidat komentář