Autor: | Viťa |
Datum přidání | 10.02.2013 |
Druh receptu | Svačina, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
30 min |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 12 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Těsto
Náplň
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Pšeničná múka celozrnná špeciál - stredná
Pšeničná mouka celozrnná
Alesto Cranberries
Brusinky - kandované ovoce
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Skořice mletá Mikado
Skořice, mletá
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 6,89 g | 43,49 g | 20,34 g | 1 596,44 kJ (381 kcal) |
celkově | 82,71 g | 521,91 g | 244,13 g | 19 157,28 kJ (4575 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Zpracujeme těsto z uvedených surovin a 1/3 oddělíme a dáme do ledničky.Zbylou část rozvalíme a dáme na vymazaný plech (lépe vyložený pečícím papírem). Těsto se špatně válí, tak je lepší ho uplácat na plech rovnou.Na těsto dáme směs z jablek, cukru, skořice, brusinek a ořechů.Ušleháme si bílky. Sníh navrstvíme na jablka a nahoru nastrouháme zbylou část těsta.Pečeme asi na 180 stupňů dokud nebude povrch viditelně upečený (nazlátlý). Necháme vychladnout a potom nakrájíme.
Skvělý dezert!!! Doma i v práci se po něm jen zaprášilo. Na vylepšení dávám 10 dkg solamilu (škrobu), aby těsto bylo křehčí.
Přidat komentář