Autor: | Viťa |
Datum přidání | 25.03.2013 |
Druh receptu | Snídaně, Svačina |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 25 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Mouka žitná chlebová
Mlýnský obilný výrobek
Sůl jemnozrnná Trapani Sale
Z přírodní rezervace poblíž Trapani (Sicílie).
Lněné semínko
Olejnatá semena
Pšeničná múka celozrnná špeciál - stredná
Pšeničná mouka celozrnná
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Do mísy dáme všechny suroviny (první tekuté, potom sypké). Těsto pořádně propracujeme a necháme chvíli kynout. Asi 35 minut.Potom z těsta tvoříme dalamánky, které necháme na teplém místě kynout ještě dalších 15 minut.Troubu si předehřejeme na 180°C.Vykynuté dalamánky (asi 10 ks) pomažeme vajíčkem a posypeme solí a kmínem. Dáme péct do trouby na pečící papír. Pečeme 25-30 minut.
Přidat komentář