Autor: | Lucka |
Datum přidání | 06.09.2012 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 8 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Mák mletý 100 %
Olejnatá semena loupaná.
Pšeničná múka celozrnná špeciál - stredná
Pšeničná mouka celozrnná
Bohemia Nesolené arašídy
Arašídy loupané, pražené
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 11,29 g | 54,41 g | 10,48 g | 1 486,66 kJ (355 kcal) |
celkově | 90,34 g | 435,30 g | 83,83 g | 11 893,30 kJ (2841 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejprve jsi necháme vzejít kvásek a potom si postupně uvedené ingredience na těsto smícháme, nejprve si dáme sypké suroviny, mouku, cukr, sůl, přidáme mleté arašídy s namletým mákem a vše ostatní, dobře promícháme a utvoříme těsto požadované konzistence. Necháme ještě 1-2 hodinky odležet v teple a poté vložíme do rozpálené trouby. Bohužel každá trouba peče jinak, chce to sledovat a kontrolovat, já pekla nejprve při 200°C a potom ztlumila na 180°C, dokud se nezačne tvořit charakteristická kůrka. Když bude makovčák hotový, troubu vypnu a nechávám ho ještě dojít. Během pečení se rozvoní po celém bytě:-)
Ručně psaný recept mojí babičky. Poupravila jsem trochu na zdravější ingredience:)
Doporučuji nejlepší možnou kombinaci, a to makovčák pomazat arašídovým máslem (příp. Sezamelou apod.). Chutná to báječně.
Přidat komentář