Autor: | Lucka |
Datum přidání | 02.08.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 3 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Salmon filet Gran Mare
Filet z lososa, hluboce zmrazený.
Losos Gorbuša
Filety s kůží, hluboce zmrazený, glazovaný
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 24,59 g | 44,86 g | 13,78 g | 1 884,74 kJ (450 kcal) |
celkově | 73,77 g | 134,59 g | 41,33 g | 5 654,23 kJ (1350 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Plátek lososa si osolíme a opepříme podle chuti, zasypeme ho natrhaným tymiánem a na rozpálené olejem potřené pánvičce opečeme. Mezitím si připravený salát z polníčku či rukoly pořádně promyjeme a smícháme se šťávou z citronu nebo limetky, olivovým olejem, Můžeme použít i trochu balzamica, máme-li doma. Opečeného lososa podáváme jen na salátku politý naším "dresinkem" z limetky. Jako příloha se hodí brambory, případně rýže.
Přidat komentář