Autor: | Lucka |
Datum přidání | 15.09.2011 |
Druh receptu | Oběd, Příloha |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 20 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Tradiční české máslo
Máslo
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Zátkovy vaječné těstoviny Kolínka malá
Těstoviny vaječné sušené
Premium těstoviny
Vaječné těstoviny, pšeničné, sušené
Zátkovy vaječné těstoviny Špagety
Těstoviny vaječné sušené
Babiččina směs Ano
Hluboce zmrazená zeleninová směs
Zeleninová směs s kukuřicí
Hluboce zmrazená zeleninová směs
Pilos Smetana kysaná
Smetana kysaná pochoutková. Obsah tuku min. 16%.
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 14,53 g | 36,73 g | 13,77 g | 1 364,20 kJ (326 kcal) |
celkově | 58,11 g | 146,93 g | 55,08 g | 5 456,80 kJ (1303 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Na pánvi s kvalitním máslem si opečeme kuřecí maso, které jsme si osolili a nakrájeli na kousky. To necháme až bude hotové vychladnout a pustíme se do těstovin, já použila barevné vrtulky, pro lepší vzhled=) Uvaříme je dle návodu doměkka-nesmí být tvrdé a necháme je také vychladnout. Lehce zakápnu po slití olejem a promíchám, aby se nám pak neslepili a nebyla z toho slepená matlanice. Pustíme se do zeleniny, kterou si očistíme a nakrájíme na kousky, osolíme a přidám pak trošku chilli pro pikantnost (ne zase moc), promícháme a přidám zakysanou smetanu, vše promíchám a chvíli nechám uležet, po zhruba hodince smíchám těstoviny s masem i zeleninou, případně ještě dosolím a dochutím a rovnou podávám jako studený salátek. Ještě lepší je když je pěkně vychladlý a uleželý, aby se propojili chutě.
Přidat komentář