Autor: | Lucka |
Datum přidání | 11.06.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 8 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Mák mletý 100 %
Olejnatá semena loupaná.
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 8,34 g | 50,72 g | 6,63 g | 1 261,23 kJ (301 kcal) |
celkově | 66,69 g | 405,76 g | 53,06 g | 10 089,85 kJ (2410 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejdřív si předem uvaříme brambory doměkka, skoro do rozvaření a po vychkadnutí je oloupeme a nastrouháme najemno. Do brambor vmícháme mouku s vejcem a těsto osolíme, vytvoříme z nich šišky a pomoučníme, vhodíme do vařící vody a necháme, dokud nevyplavou na hladinu, potom polijeme rozpuštěným máslem a posypeme cukrem smíchaným s kokosovou moučkou a mákem. Ihned podáváme.
Inspirace z knihy Low fat.
Dávka stačila na 16 středně velkých šišek,těsto drží pěkně pohromadě, určitě zopakuji. Dobrota.
Přidat komentář