Autor: | Lucka |
Datum přidání | 01.10.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Smetana 12%
Smetana 12%. Obsah tuku min. 12%. Tepelně ošetřeno UHT záhřevem.
Kroupy si namočíme přes noc do vody a druhý den uvaříme doměkka. Na másle si pak osmahneme nasekanou cibuli, na kostičky pokrájený lilek, přidáme jemně nakrájený česnek a okořeníme zázvorem a přisypeme uvařené kroupy. Přilijeme případně trochu vody nebo vývaru a dusíme vše společně.Před koncem dochutím ještě majoránkou a pepřem a zjemníme zakysanou smetanou. Nakonec zasypu nastrouhaným sýrem-parmezánem a nechám dozlatova zapéct, dokud se sýr nerozpustí. Kdo má rád, přidá do pokrmu hrst sušených hub.Podáváme jen tak či s opečenou (česnekovou nejlépe) bagetkou.Dobrou chuť!
Přidat komentář